За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста


 
Годишните награди “Застраховател на годината” за 2016 г. ще бъдат връчени на 18 май
Годишните награди “Застраховател на годината” за 2016 г. ще бъдат връчени на 18 май
24 Април 2017

На 18 май 2017 г. на тържествена церемония ще бъдат връчени традиционните годишни награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2016 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Тази година ще бъде девето поредно издание на наградите, а церемонията ще се състои от 19 часа в столичния хотел “Маринела”.

Престижните отличия за 2016 година ще бъдат връчени в следните категории:
- Застраховател на годината – Общо застраховане
- Застраховател на годината – Животозастрахованe
- Най-динамично развиващо се застрахователно дружество
- Пенсионноосигурително дружество на годината - Допълнително задължително пенсионно осигуряване
- Пенсионноосигурително дружество на годината - Допълнително доброволно пенсионно осигуряване
- Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество
- Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане
- Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане
- Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество.

Най-добрите компании в отделните категории ще бъдат определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база обективни публични показатели, като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др.

Дружествата победители ще получат специални авторски пластики, символ на наградите,  изработени от художника Андрей Янев и грамоти.

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” ще връчи за 19-та поредна година персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване.

На събитието по традиция присъства целия застрахователен и финансов елит на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди.

Медийни партньори на събитието са медийна група "Медия Икономика България", сп. “Икономика”, Economic.bg, сп. “Мениджър”, Econ.bg, Inews.bg, Profit.bg, Insmarket.bg.

 
ВУЗФ с награда за устойчиво развитие, качество и иновации във висшето образование
ВУЗФ с награда за устойчиво развитие, качество и иновации във висшето образование
21 Април 2017

На 19 април 2017 г. в хотел Хилтън, София, за трета поредна година на тържествена церемония бяха връчени наградите „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА - 2016”, чиито инициатор е списание Business Lady.

Висшето училище по застраховане и финанси бе отличено в категория Образование и бе удостоено с приз за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, КАЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ ВЪВ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ.
Наградата бе връчена на Детелина Смилкова, вицeпрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси. В благодарственото си слово тя отбеляза, че това отличие носи със себе си както гордоста от добре свършената работа, така и сериозната отговорност към доверието, което трябва да бъде защитено и занапред.

Общо 18 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в областите: развитие на човешкия капитал; повишаване качеството на предлагания продукт или услуга; конкурентоспособност и иновации; устойчиво развитие; ноу-хау; ефективен и иновативен мениджмънт; внедряване на нови технологии; прилагане на успешни бизнес практики; позициониране на чужди пазари; социална отговорност; позитивен обществен образ.

Целта на наградите „Компания на годината” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризират успешните икономически модели в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, и по този начин да се поощри предприемачеството във всички сфери на социалния живот.

Традиционните вече награди на списание Business Lady са подчинени на основната цел – да бъдат споделени успешни бизнес модели, да се даде гласност на различните примери за професионален успех, както и на лични лидерски качества и достижения.

Снимки от церемонията може да видите ТУК.

 
Министерството на икономиката обявява Национален конкурс за насърчаване на иновационната активност на младите хора в България
Министерството на икономиката обявява Национален конкурс за насърчаване на иновационната активност на младите хора в България
19 Април 2017

Уважаеми студенти,


Министерството на икономиката обявява Национален конкурс за насърчаване на иновационната активност на младите хора в България, чрез проекта "Техностарт 3".  Целта на проекта е да се стимулират млади предприемачи - студенти в бакалавърска и магистърска степен, както и докторанти в най-ранния етап от предприемаческия цикъл - момента на разработена бизнес идея. Проект "Техностарт 3" финансира стартиращи фирми с бизнес идея само в сферата на промишлеността и научната и развойна дейност.  В рамките на проекта се предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на 90% от общия размер на финансиране или до 19 800 лева за всеки одобрен бизнес план. Останалите 10% се самофинансират от кандидата.
Крайният срок за кандидатстване е до 29.05.2017г., включително. Повече информация за проекта може да намерите ТУК

Моля изпращайте своето потвърждение за участие в конкурса на доц. Евгени Евгениев,Зам.-ректор по европейските проекти и продължаващото обучение, ВУЗФ e-mail: еevgeniev@vuzf.bg

 
Информационно събитие за популяризиране на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014–2020 г. (ОПИК)“ пред бенефициенти, представители на бизнеса и сред академични среди
Информационно събитие за популяризиране на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014–2020 г. (ОПИК)“ пред бенефициенти, представители на бизнеса и сред академични среди
19 Април 2017
На 27 април 2017 г. (четвъртък) от 9:30 ч. в зала 501 във ВУЗФ ще се проведе информационен ден на Министерството на икономиката за представяне на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 г. и Оперативна програма "Инициатива за малки и средни предприятия".

Събитието ще бъде открито от министъра на икомномиката Теодор Седларски и доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ. Лектори ще бъдат Ивелина Пенева, главен директор на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката, доц. д-р Евгени Евгениев, зам.- ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ, както и представители от Фонд на фондовете и главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката.

Управляващият орган на ОПИК ще представи основните приоритети по програмата, както и обхвата и резултатите от нейното изпълнение. Целта на събитието е да се насърчи участието на всички заинтересовани страни в процеса на изпълнение на програмата, както и възможността за пряк контакт между управляващия орган, бенефициентите, представителите на академичните среди и широката общественост за обсъждане на въпроси, свързани с изпълнението и напредъка й. 

Подробна програма на събитието може да видите ТУК. Регистрирайте се за участие на: http://ksfoundation.eu/oppic-event-27-04-2017/
 
Светли великденски празници!
Светли великденски празници!
13 Април 2017

Скъпи студенти, преподаватели и колеги,

В навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, пожелавам на вас и вашите семейства здраве, любов и благополучие!

Нека отворим  сърцата си за състраданието и силата на прошката, да вярваме в доброто и да правим добро!

Бъдете благословени! Честито Възкресение Христово!

доц. д-р Григорий Вазов,
ректор на ВУЗФ

 
предишна страница страница1от 150следващ
Разработка от Калипърс