За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

 

 

 
ВУЗФ e отново в челните места на най-добрите университети в България в направление “Икономика” според последното издание на Рейтинговата система
ВУЗФ e отново в челните места на най-добрите университети в България в направление “Икономика” според последното издание на Рейтинговата система
15 Декември 2017

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е в топ 5 на най-добрите университети в професионално направление “Икономика” в България. Това показва най-новото седмо издание на Рейтинговата система на висшите училища в България, което бе представено от Министерството на образованието и науката.

В професионалното направление „Икономика“ са класирани общо 19 университета, като ВУЗФ заема четвърто място, изпреварвайки Нов български университет, Стопанската академия "Д. А. Ценов" - Свищов, Икономически университет - Варна, Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“ и още 11 други висши училища. На първо място в класацията се нарежда Софийският университет “Св. Климент Охридски”, следван от Американския университет в Благоевград и УНСС.

За втора поредна година ВУЗФ е в топ пет на най-добрите университети в България с икономически профил. За последните 5 години, висшето училище се издигна в класацията с общо 4 позиции и от осмо място през 2012 г. вече се намира на четвърто място.
ВУЗФ e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Той е и един от първите университети у нас с британска  акредитация, получена от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL. В момента ВУЗФ е на прага да получи престижното международно признание за втори път, което се очаква да бъде факт до края на годината.

ВУЗФ предлага на студентите си възможност да се запишат в 10 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на бизнеса, застраховането, финансите, IT анализа, мениджмънта, управлението на човешките ресурси и др. Висшето училище има съвместни програми с престижния британски Шефилдски университет, като студентите, които завършат тези специалности, получават двойни дипломи – от ВУЗФ и от Шефилдския университет.

През последните години ВУЗФ се доказа като една от най-активните образователни институции в България. Университетът създава нови образователни продукти, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса. Това е и една от причините над 94% от студентите, които завършват ВУЗФ, да се реализират успешно на пазара на труда по специалността си. Над 30% от тях пък заемат мениджърски или други ръководни позиции, показват статистиките на университета.

 

 

 
Важна информация за плащанията във ВУЗФ
Важна информация за плащанията във ВУЗФ
13 Декември 2017

Уважаеми студенти,

На основание Заповед № 116/28.11.2017 г. на президента на ВУЗФ, всички плащания към ВУЗФ се извършват само по банков път или на ПОС терминал на касата във висшето училище.

Плащания в брой на касата във висшето училище няма да се приемат.

За попълване на платежно нареждане за превеждане на суми по сметката на ВУЗФ, моля да използвате следния образец.

От ръководството

 
ВУЗФ подновява издаването на бюлетина VUZF News
ВУЗФ подновява издаването на бюлетина VUZF News
13 Декември 2017

Уважаеми студенти и преподаватели,

Радваме се да ви съобщим, че ВУЗФ подновява издаването на своя бюлетин VUZF News. В него ще можете да се запознаете с най-интересните събития и прояви, организирани във ВУЗФ, с интервюта, анализи и истории, разказани от вас.

Изданието ще бъде периодично и ще се разпространява на територията на ВУЗФ. Електронната версия на бюлетина ще намерите на сайта ни в секция "Актуално".

Новият брой може да видите ТУК.

 
На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2017 във ВУЗФ
На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2017 във ВУЗФ
12 Декември 2017
На 12 декември 2017 г. в препълнената аула на ВУЗФ бяха раздадени дипломите на випуск 2017 на Висшето училище по застраховане и финанси в бакалавърска и магистърска степен. Близо 300 студенти от 20 бакалавърски и магистърски бизнес специалности получиха своите дипломи.
Специален гост на събитието беше проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Р България и ректор на МГУ “Св. Иван Рилски”.

В присъствието на цялото ръководство, академичен съвет и преподаватели на висшето училище, ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов приветства абсолвентите от випуск 2017 г. с думите: “Имайте самочувствието, че сред вас има бъдещ министър на финансите или министър на икономиката или мениджър на голяма корпорация, който определя съдбите на хората. Значението на професията, която имате е една от най-важните за обществото. Решенията, които ще взимате, ще определят съдбите на всички нас.”

Президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов се обърна към дипломантите с думите: “Вие сте индиго децата на България. Знаете, че тези деца се раждат в решаващ момент за едно общество, те са двигател на промените и притежават различно познание за истината. Бъдете целеустремени, не използвайте думата омраза, тя е много силна, уважавайте родителите си, бъдете справедливи и не забравяйте, оригиналът винаги си личи. И понеже вие сте децата индиго, сте се родили знаещи, но не знаете как, ВУЗФ ви показа как.”

За първи път в България дипломантите на ВУЗФ положиха клетва като икономисти. Те се заклеха да се посветят с цялото си сърце и всички сили на хуманността, да защитават с достойнство професионалната си подготовка и да работят за своето усъвършенстване, да използват научните си познания единствено за доброто на своя народ и да допринасят с труда си за неговото по-добро бъдеще, да бъдат достойни граждани на България.

Протойерей Кирил от столичния катедрален храм “Света Неделя” благослови абсолвентите като им пожела да се трудят и да вярват в себе си, в своите сили и потенциал. Специално участие на церемонията взе камерният ансамбъл “Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният”, който участва в благослова и поздрави дипломантите с Многая лета.

Зам.-ректорът по учебната дейност и качеството доц. д-р Виржиния Желязкова отправи специален поздрав към дипломантите като изсвири “Балада за Аделина” на Ричард Клайдерман, с което обра овациите на залата.

По време на церемонията бяха връчени специални награди от ректора на отличили се през годината преподаватели, членове на ръководството, студенти и докторанти.

Вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова беше отличена за активно обществено присъствие и представяне на ВУЗФ през 2017 г. Проф. дпн Сава Гроздев, зам.-ректор по научната дейност и докторантското обучение получи отличие за издигане на международния престиж и авторитет на ВУЗФ през 2017 г. с получения орден "Академични палми" на Министерството на националното образование, висшето образование и научните изследвания на Франция, както и за участието му в организацията на международното математическо състезание “Европейско кенгуру”. Доц. д-р Али Вейсел получи награда за активна научноизследователска, публикационна и проектна дейност през 2017 г. Доц. д-р Юлия Добрева беше отличена за изявен млад преподавател и учен във ВУЗФ през 2017 г. Доц. д-р Наталия Футекова получи приза за най-успешна магистърска програма, осъществявана в партньорство през 2017, “Бизнес анализ и ERP решения”, като ръководител на програмата. Гл. ас. д-р Бисер Райнов, беше награден за активна преподавателска и учебна дейност през 2017 г.

Специални награди получиха Ирена Вачева, отличена за активна работа като докторант във ВУЗФ през 2017 г. с научен ръководител доц. д-р Станислав Димитров и Борислава Ирибозова, носител на специалната награда от Студентската научна конференция във ВУЗФ, участник в отбора на висшето училище на Националната студентска олимпиада по математика и носител на сребърен медал в нея.
Росен-Исидор Карадимов, специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“, получи отличие като първенец на випуск 2017 в бакалавърската степен.

Специалният приз „Светлината на ВУЗФ“ получи Ивайло Мартинов, специалност “Застрахователен бизнес и риск мениджмънт”. По традиция наградата се присъжда на дипломант, който е завършил както бакалавърска, така и магистърска степен във ВУЗФ и е показал най-висок успех по време на обучението си и в двете образователни степени. За да бъдат запечатани академичните му постижения за следващите поколения, беше взета отливка от дланта му, която се постави на почетната стена сред останалите светлини на ВУЗФ.

11 са пълните отличници на випуск 2017 на ВУЗФ.
Дипломите по отделните специалности връчиха ръководителите на учебните съвети – проф. д-р Огняна Стоичкова,  доц. д-р Десислава Йосифова и проф. д-р Радослав Габровски.

Церемонията завърши с обща снимка на всички дипломанти.

Ръководството на ВУЗФ кани всички абсолвенти и техните преподаватели на парти по случай дипломирането в Клуб DISCO by Caldo на 12 декември от 19 часа, ул. Граф Игнатиев № 12.

Снимки от церемонията можете да видите ТУК. Снимки на Олег Попов ТУК.
Очаквайте скоро галерия с всички снимки от събитието.
 
Годишна отчетна научна конференция на ВУЗФ
Годишна отчетна научна конференция на ВУЗФ
11 Декември 2017
Годишната отчетна научна конференция, посветена на 15-годишнината на ВУЗФ, ще се проведе на 14 и 15 декември 2017 г. Програмата на конференцията може да видите ТУК.

Желаещите участници ще могат да публикуват своите доклади в електронното списание на ВУЗФ „VUZF Review“. За целта те трябва да представят хартиен и електронен вариант на доклада до 20 декември 2017 г. в стая 406 и на електронен адрес: r_petrova@vuzf.bg. Условията за публикуване се намират в брой 1 на VUZF Review  на сайта на ВУЗФ, рубрика „Издателство“, подрубрика „Списания“.
 
предишна страница страница1от 163следващ
Разработка от Калипърс