За ВУЗФ

За ВУЗФ
Назад

ВУЗФ

ас. Никола Димитров

Computing Skills for Business; Мениджмънт на бизнес процесите; Информационни системи и технологии; Управление на продажбите; Business Process Management;

Никола Димитров е магистър по Технологии, иновации и предприемачество. Завършил е Шефийлдския университет, където защитава дисертация на тема "Управление на комплексни и хаотични организации в югоизточна Европа: ключови фактори и инструменти за управление" (октомври, 2009 г.). От 2011 г. е хоноруван преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), както и лектор към Международния факултет на Университета в Шефийлд, Великобритания. Води лекции и упражнения в бакалавърските курсове по ИТ умения за бизнес, ИТ и мениджмънт, Вземане на решение чрез ИТ и Академични умения на студенти в Международния факултет на Университета в Шефийлд, също и в бакалавърските и магистърските дисциплини Управление на продажбите, Мениджмънт на бизнес процеси, Бизнес процеси: ключови клиенти и партньори на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Никола Димитров е активен "intrapreneur", стратег и консултант за успех; работил е за редица компании в сферата на ИТ консултации, застраховки, недвижими имоти, туризъм, банкиране и центрове за изнесени услуги.

Работил е като Lean консултант по управление на процесите и ефективността в една от водещите австрийски банки в България, както и за американската Форчън глобал 500 компания, с фокус върху промяна на културната нагласа, подобряване на мотивационните схеми, ефективност и оптимизация на процесите, стратегии за увеличение на продажбите, оптимизация на клоновата мрежа, обучения по коучинг и др.

Никола Димитров е участвал в проекти като: Интегриране на CRM системи; Планиране, управление, маркетинг и продажби на недвижими имоти; Създаване на онлайн банкиране; Създаване на мобилно банкиране; Създаване на зони за самообслужване и др.

Неговият профил включва богат опит в бизнес комуникациите, междукултурната комуникация и презентационните умения (говорене пред публика), обучения, коучинг и менторство. Никола Димитров е редовно канен като гост-лектор на различни академични, благотворителни и бизнес събития.

Неговите интереси и текущи научни изследвания включват игрови теории и игровизация на образованието и бизнеса, а също така управление на промяната, коучинг, продажби и мрежов бизнес.

От 2014 г. е лектор в Лятната детска академия на ВУЗФ, където води теми, свързани с бъдещето на банките, предприемачеството и изграждане на лидерски умения.

От 2015 г. е ментор в HiAchievers.com, академия за развитие на лидерски и презентационни умения на тийнейджъри, както и ментор на Junior Achievement Bulgaria.

От 2016 г. активно се занимава и с любимия си спорт като треньор по волейбол и през сезон 2017 става помощник-треньор на Владимир Николов във волейболен клуб "Левски" - София.