Новини

Новини
ВУЗФ - отличници - 2023
25 5 23

ВУЗФ търси отличниците на България

За втора поредна година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира кампанията си "ВУЗФ за отличниците", насочена към кандидат-студенти, завършили средното си образование с отличен успех. Тя е част от специалните инициативи на бизнес университета ВУЗФ да създава ефективен мост между средното и висшето образование и да даде възможност на отличните ученици да продължават да развиват своя потенциал и да гарантират успешното си професионално развитие.

Чрез кампанията бизнес университетът ще предостави изключителни условия за обучение на отличниците на България, които ще могат да продължат обучението си в университета, класиран в първите 4 места в направление "Икономика" за страната, както и да придобият международно призната диплома.

Кампанията стартира на 24 май, по случай Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, като ще продължи до 10 юли 2023 г. и ще премине през два етапа. Кандидат-студентите преминали успешно през етапите ще си спечелят 30% отстъпка от семестриалните такси за първата година от обучението.

В първия етап кандидат-студентите, които искат да са едни от първите включили се в ексклузивната програма на ВУЗФ, ще трябва да отговорят на условието да имат общ успех от дипломата си за средно образование и от държавните зрелостни изпити, не по-нисък от Отличен 5,50. Всички кандидати, отговарящи на условието за отличен успех, които желаят да се обучават във ВУЗФ, трябва да изпратят копие от дипломата си за средно образование на e-mail: priem@vuzf.bg

Вторият етап на кампанията е обвързан с решаване на общообразователен тест онлайн. На всички кандидати ще им бъде предоставен линк с достъп до теста, след като дипломата им отговаря на условията от първия етап.

След решаването на тестовете всички участници в инициативата ще научат резултатите си и ще могат да подадат документите си за записване в избраната от тях специалност във Висшето училище по застраховане и финанси. 

За ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси е сред най-активните и динамично развиващи се образователни институции в България, което се отличава с модерните си и практически насочени академични програми.

Основен приоритет на ВУЗФ е да предоставя на своите студенти богато учебно съдържание, използване на най-новите и съвременни технологии в учебния процес, преподаване, съобразено с най-добрите европейски и световни образователни стандарти, ценно ноу-хау, възможности за практика в големи национални и международни компании, както и успешна професионална реализация на студентите.

Университетът е в топ 4 на най-добрите висши училища в направление "Икономика" според Рейтинговата система на висшите училища в България, а професионалната реализация по специалността на завършилите студенти е сред най-високите в направлението.

Дипломантите на ВУЗФ са и сред най-добре платените специалисти в направление "Икономика", със среден облагаем доход на завършилите от 2956 лв. през 2022 г.

Счетоводните специалности на ВУЗФ - бакалавърската програма "Счетоводство, одит и финанси" и магистърската специалност "Счетоводство, одит и корпоративен анализ", притежават международна акредитация от ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants, Великобритания).