Новини

Новини
ученици
27 2 23

ВУЗФ отличи 4-ма ученици в Третата национална ученическа конференция

На 24 февруари 2023 г. се проведе Третата национална ученическа конференция, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира на тема "Икономически и социални ефекти от кризите на 21 век"

Събитието бе под патронажа на д.ик.н Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и доктор хонорис кауза на ВУЗФ.

Във форума се включиха ученици от 11 и 12 клас от средните училища в цялата страната.

Конференцията беше открита от зам.-ректора на ВУЗФ проф. д-р Проф. д.н. Евгени Евгениев и Виолетка Петкова, главен експерт в Централата на СБУ.

С интересни доклади и атрактивни презентации се включиха участници от градовете София, Златица, Своге, Самоков, Бургас, Перник, Попово, Монтана, с. Абланица и др.

Конференцията се проведе в хибриден формат и част участниците представиха презентациите си онлайн.

Учениците бяха оценявани на база изготвените от тях доклади, както и уменията им да презентират и представят позицията си на самата конференция.

Специална комисия от ВУЗФ в състав на доц. д-р Виктория Гацова, декан на академичната програма във ВУЗФ и председател на журито, доц. д-р Радостина Димитрова, Мирена Шилева и Юлияна Георгиева, която бе и модератор на събитието, отличиха най-добрите участници в конференцията.

Голямата награда от 100% стипендия за първата година на обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ спечели Елина Атанасова, ученичка в 11 клас, в 91 НЕГ ,,Проф. Константин Гълъбов", гр. София. Нейният докад и презентация бяха на тема "Последствията от инфлационната, енергийната и социалната криза на 21 век." Победителката показва изключителни познания в сферата на разработваната от нея тема, която бе подкрепена и със сериозно допълнително проучване.

Втора награда от 50 % стипендия за първата година на обучение във ВУЗФ спечели Мирела Пенчева, ученичка в 12 клас, в професионална гимназия "Велизар Пеев", гр. Своге. Темата, с която тя се представи беше "Икономическата криза в България и как да се справим с нея"

Третата награда в размер на 20% стипендия за първата година на обучение във ВУЗФ отиде при Георги Стоилов от професионална техническа гимназия "Никола Й. Вапцаров", гр. Самоков. Неговата тема "Икономическите цикли и кризи през 21 век. Изкуственият интелект и обществото" беше изключително актуална и предизвика голям интерес.

Журито отреди и една поощрителна награда, която бе дадена на Христо Малчев, ученик в 11 клас от ПГЕА, гр. София.

Адмиранции на всички участници и на техните учители за добрата им подготовка и мотивация.

След прецизна селекция, най-добрите доклади от конференцията ще бъдат публикувани в ученическото списание на ВУЗФ "Икономисти на бъдещето".