Новини

Новини
Николай Василев
6 3 23

ВУЗФ организира гост-лекция с Николай Василев - Във фокуса на събитието ще бъде и представянето на новата му книга NEXT.BG

Управляващият партньор в най-голямата независима компания за управление на активи в България "Експат Капитал" - Николай Василев, ще бъде гост-лектор във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Неговата лекция ще бъде на тема: "Основни предизвикателства пред България и пред висшето образование". Тя ще се проведе на 13 март 2023 г. от 13.00 часа във ВУЗФ, зала 501 и онлайн в платформата Google Meet. Демографската криза, финансовата стабилност на България, присъединяването към еврозоната, цивилизационният избор на страната и ролята на висшето образование, са част от акцентите в лекцията на специалния гост-лектор. Във фокуса на лекцията ще бъде новата книга на Николай Василев NEXT.BG (Книга за реформатори, ястреби и щъркели). 

Николай Василев е бил член на две правителства на Република България, като последователно е заемал позициите на заместник министър-председател и министър на икономиката (2001-2003 г.), заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.). Преди това е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets - Лондон (2000-2001 г.), както и асоцииран директор на UBS (UBS Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон (1996-2000 г.), където работи в сферата на акциите и развиващите се пазари. Работил е също така като данъчен консултант в Coopers & Lybrand - Будапеща, Унгария (1993-1994 г.). Завършва икономика, бизнес и финанси в университетите Corvinus в Будапеща, State University of New York в САЩ и Brandeis University в САЩ с едногодишна обменна програма в Keio University в Токио. През 1999 г. получава професионалната квалификация CFA (Сертифициран финансов аналитик). Автор е на четири книги - "Енергия" (2009 г.), "Меню за реформатори" (2014 г.) и "Кариера или не" (2018 г.) и NEXT.BG (2023). 

Всеки може да участва в гост-лекцията и да зададе въпросите си към управляващия партньор на "Експат Капитал" на 13 март от 13 часа. Събитието е без такса, но със задължителна регистрация на marketing@vuzf.bg до 12 мартВсеки участник трябва да посочи и предпочитан начин на участие - присъствено или онлайн. 

Лекцията се провежда по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н Борис Велчев. Модератор на събитието ще бъде проф. д-р Юлия Добрева, зам.-ректор по учебната и научноизследователската дейност на ВУЗФ. 

Гост-лекцията ще се излъчва на живо и във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

Провеждането на гост-лекции е част от дългосрочната мисия на ВУЗФ да работи в полза на студентите и младите хора, срещайки ги с едни от най-големите бизнес експерти и техния опит и предоставяйки им ноу-хау и възможности за създаване на ценни контакти.