Новини

Новини
дипломиране 1
2 12 22

С тържествена церемония ВУЗФ изпрати випуск 2022

На 2 декември 2022 г. на тържествена церемония в препълнената аула бяха връчени дипломите на випуск 2022 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

В присъствието на ръководството и академичния състав на висшето училище над 100 бакалаври и магистри получиха своите дипломи.

Водещ на церемонията бе проф. д-р Юлия Добрева, заместник-ректор по учебната и научноизследователската дейност.

В своето приветствие към дипломантите, гостите и целия академичен състав на висшето училище, ректорът на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев, подчерта, че днес ВУЗФ изпраща не просто дипломанти, които са добри в банкирането, застрахователната дейност, предприемачеството, одита или счетоводството. "Оттук излизате като хора със солидно икономическо мислене, хора с държавническо мислене, и като добри хора, защото знанието облагородява. Днес има крещяща нужда от повече професионализъм и експертност. Разчитам, че сред вас тук са бъдещите министри на финансите, управители на БНБ, големите български предприемачи и хората, които ще управляват големия български бизнес утре. Сигурен съм, че сте подготвени за това", заяви в приветствието си ректорът проф. Велчев.

Заедно с ректора дипломантите положиха и традиционната клетва на висшето училище като икономисти. ВУЗФ е единственият бизнес университет, в който се полага такава клетва.

Специален гост на церемонията беше г-жа Диана Митева, председател на УС на Асоциацията на банките в България и изпълнителен директор на банка ДСК. "Мечтайте смело и не се страхувайте от трудности. Задавайте си винаги три въпроса - защо, какво и как и намерете отговорите. Искам да Ви уверя, че в банка ДСК и в целия банков сектор дипломантите на ВУЗФ са много ценени. Голямото учене продължава цял живот, за да се превърнеш в истински професионалист", заяви г-жа Митева, пожелавайки на дипломантите на добър час.

По традиция по време на церемонията ректорът на университета връчи специални награди на отличили се през годината преподаватели и студенти.

Д-р Джеймс Йоловски беше отличен с приза "Преподавател на годината", избран от студентите на ВУЗФ.

Церемонията продължи с тържественото връчване на дипломите на проф. д.н. Евгени Евгениев, проф. д-р Даниела Илиева, доц. д-р Михаела Михайлова и доц. д-р Ясен Димитров, избрани на академичните си длъжности след проведени конкурси с решение на академичния съвет на ВУЗФ.

 

Специалният приз "Светлината на ВУЗФ" бе връчен на Йоана Костадинова Арахангелова, завършила специалност "Управление на човешките ресурси и лидерско поведение" в ОКС "магистър" с успех Отличен 6.00 и специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг" в ОКС "бакалавър", с успех Отличен 5.94.

Призът "Светлината на ВУЗФ" се присъжда на студент, който е завършил както бакалавърска, така и магистърска степен във висшето училище и е показал най-висок успех по време на обучението си и в двете образователни степени. По традиция носителите на приза "Светлината на ВУЗФ" полагат длан в специална отливка, която се поставя на стената на най-заслужилите отличени студенти на ВУЗФ.

 

По време на церемонията бяха отличени и пълните отличници в бакалавърска и магистърска степен.

 

Дипломите в отделните специалности връчиха деканът на академичната програма д-р Виктория Гацова и ръководителите на катедрите - проф. д-р Станислав Димитров, катедра "Финанси и застраховане", проф. д-р Али Вейсел, катедра "Счетоводство и одит" и доц. д-р Радостин Вазов, катедра "Бизнес администрация и маркетинг".

Доц. д-р Григорий Вазов, президент и ректор емеритус на ВУЗФ, връчи дипломата на Виктория Миланова, специалност "Финанси", стипендиант от конкурса за 100% стипендия за обучение в магистърска степен на името на доц. д-р Григорий Вазов. Средствата са осигурени от личния фонд на доц. Вазов.

Ставрофорен иконом Василий Сарян, предстоятел на столичния храм "Преображение Господне", благослови абсолвентите, а за доброто настроение на всички гости се погрижиха музикантите Николета Хайтова, флейта, и Мартин Марков, пиано, които изпълниха "Let it be" и Bossa Nova.

И тази година церемонията завърши с обща снимка на дипломантите и полет на студентски шапки под бурните аплодисменти на гостите и приятелите на випуск 2022.

На добър път на всички абсолвенти!

Очаквайте скоро и всички снимки от церемонията.