Новини

Новини
дипломиране
7 12 23

С тържествена церемония изпратихме випуск 2023

На 6 декември 2023 г. на тържествена церемония в препълнената аула бяха връчени дипломите на випуск 2023 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

В присъствието на ръководството и академичния състав на висшето училище над 150 бакалаври и магистри получиха своите дипломи.

В своето приветствие към дипломантите президентът на ВУЗФ г-н Апостол Апостолов, подчерта, че те са поколението на кристалните деца и следващите духовни учители на човечеството - мъдри, проницателни и уравновесени. "Пожелавам Ви да изградите вашето бъдеще в един по-добър свят, който е плод на вашите усилия, без да гледате в миналото, и да разчитате на своята уникалност. Надявам се, че ВУЗФ е допринесло за вашето професионално и лично израстване", заяви г-н Апостолов, пожелавайки на дипломантите на добър час

Заедно с ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев дипломантите положиха и традиционната клетва на висшето училище като икономисти.

Специален гост на церемонията беше г-жа Горица Грънчарова-Кожарева, зам.-председател на Сметната палата, която в своето приветствие подчерта, че ВУЗФ е удивителен пример за това как само за две десетилетия едно висше училище може да се превърне в най-реномирания частен бизнес университет в България. "Това е емблематично място за академична и професионална подготовка, която създава голяма общност от финансисти, одитори, застрахователи, счетоводители, които са едни от най-търсените специалисти, подготвени да решават проблемите на настоящето и бъдещето. Бъдете всеотдайни и дръзки, и работете това, което обичате, променяйки към по-добро нашата държава", заяви в словото си г-жа Грънчарова-Кожарева.

По традиция по време на церемонията ректорът на университета връчи специални награди на отличили се през годината преподаватели и студенти.

Със специална почетна грамота и почетен знак на ВУЗФ беше удостоен проф. д-р Ричард Вернер, преподавател в University of Oxford и University of Winchester, редовен професор във ВУЗФ от тази академична година и един от най-авторитетните световни икономисти и преподаватели. Проф. Вернер беше отличен за изключителните му заслуги за създаването на първата международна съвместна магистърска програма на ВУЗФ International banking and finance, която ще стартира през академичната 2024/2025.

С приза "Преподавател на годината" беше отличена доц. д-р Христина Атанасова, избрана след гласуване на студентите на ВУЗФ.

Специалният приз "Светлината на ВУЗФ" бе връчен на Силва Лазова, завършила специалност "Бизнес софтуер и ERP платформи" в ОКС "магистър" с успех Отличен 5.94 и специалност "IT анализ и бизнес стратегии" в ОКС "бакалавър", с успех Отличен 5.87.

Призът "Светлината на ВУЗФ" се присъжда на студент, който е завършил както бакалавърска, така и магистърска степен във висшето училище и е показал най-висок успех по време на обучението си и в двете образователни степени. По традиция носителите на приза "Светлината на ВУЗФ" полагат длан в специална отливка, която се поставя на стената на най-заслужилите студенти на ВУЗФ.

Никол Траянова беше отличена за най-висок успех в бакалавърската степен на випуск 2023. Тя е завършила специалност "Бизнес психология и човешки ресурси" с успех Отличен 6.00. Никол се дипломира едновременно и в специалност "Маркетинг, продажби и бизнес в интернет", с успех Отличен 5,99.

По време на церемонията бяха отличени и 15 пълни отличници в магистърската степен.

Дипломите в отделните специалности връчиха деканът на академичната програма доц. д-р Виктория Гацова и ръководителите на катедрите - проф. д-р Али Вейсел, катедра "Счетоводство и одит" и проф. д-р Теодора Лазарова, катедра "Бизнес администрация и маркетинг".

Отец Дилян от столичния храм "Свети пророк Илия", благослови абсолвентите, а за доброто настроение на всички гости се погрижиха музикантите Николета Хайтова, флейта, и Мартин Марков, пиано, които изпълниха "Let it be" и Bossa Nova.

Водещ на церемонията бе проф. д-р Юлия Добрева, заместник-ректор по учебната дейност.

И тази година церемонията завърши с обща снимка на дипломантите и полет на студентски шапки под бурните аплодисменти на гостите и приятелите на випуск 2023.

Гордеем се с нашите възпитаници.

На добър час на всички абсолвенти!