Новини

Новини
Студентска и докторантска конференция 2023
19 4 23

Големият победител в Третата национална студентска и докторантска конференция, организирана от ВУЗФ

На 07 април 2023 г. се проведе Третата национална студентска и докторантска конференцияна тема: "Присъединяването на България в еврозоната - предизвикателства и възможности", която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира.

Генерален спонсор на събитието бе ЗАД "ОЗК - Застраховане" АД

Конференцията се проведе при голям интерес и към нея се включиха студенти и докторанти от най-големите висши училища в България. Събитието се проведе в онлайн формат и беше открито от зам.-ректора на ВУЗФ проф. д.н. Евгени Евгениев.

Студентите и докторантите бяха оценявани на база изготвените от тях доклади, както и уменията им да презентират и представят своята позиция и виждания за предизвикателствата, проблемите и възможностите, които произтичат от присъединяването на страната ни в еврозоната.

Специална жури от ВУЗФ в състав проф. д-р Даниела Илиева, преподавател във ВУЗФ, изпълнителен директор на Фондация "Право и Интернет" и член на Управителния съвет на Фондацията, доц. д-р Джеймс Йоловски, преподавател във ВУЗФ и главен експерт във Фискалния съвет на България, д-р Мая Янева, вицепрезидент Управление на глобални клиенти във Foundever и дипломиран доктор във ВУЗФ, която бе и модератор на събитието, отличиха най-добрия участник в конференцията.

Голямата награда, под формата на стипендия в размер на 20% от таксата за обучение в магистърските програми на ВУЗФ, спечели Жак Семизов, студент, трети курс в бакалавърска степен в Икономически университет - Варна, който представи доклад на тема "Съюза на капиталовите пазари и европейската инвестиционна култура. Възможности пред beam пазара, организиран от Българската фондова борса (БФБ)".

Докладите от конференцията ще бъдат рецензирани и издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов".

Всички участници ще получат сертификати в дигитален формат, подписани от ректора на ВУЗФ, проф. д.ю.н. Борис Велчев, а на победителя ще бъде издадена и специална грамота.

Цялата конференция можете да гледате в YouTube канала на ВУЗФ - ТУК