Новини

Новини

Дянков: Икономиката ни е стабилна и няма опасност от трусове

Банките у нас не би трябвало да повишават лихвите по кредитите, оправдавайки се с проблемите в някои световни икономики. Това заяви по бТВ финансовият министър Симеон Дянков. По думите му българската икономика е стабилна и няма опасност от трусове.

За рейтингът на САЩ, българската икономика и кредитите
"Преди няколко седмици рейтингът ни беше повишен от Moody's. Вчера имахме много успешно пласиране на държавни ценни книжа, на много по-изгодна лихва от почти всички страни в Източна Европа. В България няма никакви причини нито лихвите да се вдигат, нито безработицата да расте", каза още Дянков. Според него рейтингът на САЩ е трябвало да бъде свален много отдавна и не е било изненада за никого, че страната има огромен дълг и среща затруднения при изплащането му. 

За заплатите у нас и приходите в бюджета
Според министър Симеон Дянков намалението на средната заплата през летните месеци е заради сезонната заетост в туризма и селското стопанство, където заплатите са по-ниски. По думите му наесен средната заплата винаги се вдига и това ще се види през месеците септември, октомври и ноември.

Източник: Pariteni.bg