Преминали

Преминали
Финансова академия 2024
15 2 24

ВУЗФ стартира безплатна Финансова академия за ученици от 11 и 12 клас на 19 февруари

ВУЗФ стартира безплатна Финансова академия за ученици от 11 и 12 клас на 19 февруари. Записването продължава, а университетът предоставя възможност на ученици от цялата страна за онлайн участие в академията.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) представя отново своята престижна Финансова академия, предназначена за ученици от 11-и и 12-и клас. Тази инициатива е част от стремежа на ВУЗФ да предостави на младите хора ценни познания в областта на финансите и да ги запознае с водещи специалисти от сектора.

Академията ще се проведе в дните от 19 до 23 февруари, като занятията ще се организират ежедневно от 14:30 до 16:00 часа в сградата на ВУЗФ. В отговор на големия интерес, бизнес университатът предоставя възможност за онлайн участие, което позволява на ученици от различни градове в България да се присъединят към програмата. Всеки ученик от втори гимназиален етап, който иска да се включи в академията, може да го направи с предварителна регистрация чрез имейл до 19 февруари.

Програмата на Финансовата академия на ВУЗФ тази година предлага още по-голямо разнообразие, обхващайки актуални теми, които са свързани с новата дигитална реалност и инвестициите. Участниците ще получат ценни насоки за управлението на личните финанси и ще разберат защо е важно да бъдат финансово грамотни.

Програмата включва обучения по ключови аспекти като финансовата грамотност - основна предпоставка за успех, методите, чрез които застраховането предпазва от финансови рискове, начините за отговорно инвестиране, използването на дигитални инструменти за управление на финансите, както и ефективното управление на дигиталните възможности в ежедневието. Тези и още множество други важни въпроси ще бъдат разгледани в дълбочина, осигурявайки на участниците в академията на ВУЗФ твърда основа и практически умения за навигиране в света на финансите. За поредна година академията ще засегне и темата за застраховането. Изборът на тази тема е провокиран от необходимостта повече млади хора да бъдат адекватно и детайлно запознати с всичките опции, които им предлага застрахователната сфера, защото преди всичко застраховането е превенция и възможност за постигане на успех в бъдещ аспект.

По темата за застрахователното ограмотяване на учениците с презентация и уъркшоп ще се включи експерт от едно от големите и най-реномирани застрахователни дружества у нас - ЗАД "Армеец". Лектори в академията ще бъдат бъдат водещи преподаватели от ВУЗФ, заедно с представители на бизнес средите. Сред тях са доц. д-р Джеймс Йоловски, зам.-ректор на ВУЗФ и главен секретар на Асоциацията на банките в България (АББ), г-н Иван Ганчев, представител на ЗАД "Армеец", д-р Велизар Чупетловски, инвестиционен посредник и преподавател по Международни финанси във ВУЗФ, гл. ас. д-р Бисер Райнов, преподавател във ВУЗФ, както и ас. Юлияна Георгиева, преподавател във ВУЗФ, директор маркетинг и комуникация и Център за кариерно развитие във Висшето училище.

Заинтересованите ученици могат да се регистрират за участие, като изпратят своите данни на електронната поща marketing@vuzf.bg или попълнят регистрационната форма ТУК. Финансовата академия представлява вълнуваща възможност за младежите да обогатят своите знания и умения в сферата на финансите и застраховането, отваряйки врати към нови перспективи и възможности.

Място: ВУЗФ