Преминали

Преминали
абз
15 11 23

ВУЗФ и АБЗ представят пълномащабно изследване за застраховането в България

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) организират представяне на изследването "Застраховането в България - икономически отпечатък и предизвикателства пред развитието" и дискусия по темата.

Събитието ще се проведе на 15 ноември 2023 г. от 14.00 ч. в зала 501 на висшето училище.

Експерти от АБЗ ще представят пред студентите и преподавателите на ВУЗФ задълбочено изследване за приноса на застраховането за икономическото развитие на България и използването на застрахователните механизми за осигуряване на пълноценна защита на населението и бизнеса. Изследването е посветено на юбилейните годишнини, които Асоциацията на българските застрахователи отбеляза през 2022 г. - 140 години застраховане в България и 30 години от основаването на АБЗ. То е разработено от Института за пазарна икономика по поръчка на АБЗ и е първото по рода си в България.

Приветствие към участниците ще отправи г-н Юри Копач, председател на УС на АБЗ и изпълнителен директор Търговска мрежа и продажби на "Дженерали Застраховане" АД.

Студентите и преподавателите на ВУЗФ ще имат възможност да задават въпросите си към експертите Веселин Ангелов, член на УС на АБЗ, изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България" и Росица Вартоник, съветник на АБЗ по публични комуникации и финансова грамотност.

Модератор на събитието ще бъде проф. д-р Юлия Добрева, зам.-ректор на ВУЗФ.

АБЗ ще направи дарение на библиотеката на ВУЗФ, като предостави екземпляри от изданието на хартиен носител.

Място: ВУЗФ, гр. София, ул. “Гусла” № 11, зала 501