Преминали

Преминали
Млад одитор
17 6 20

Церемония по награждаване на победителите в Националния конкурс по одит за студенти "Млад одитор“- 2020

На 17 юни 2020 г. от 16.00 часа, в аулата на ВУЗФ, ще се проведе церемонията по награждаване на победителите в Националния конкурс по одит за студенти "Млад одитор" - 2020 г.

За девета поредна година, организаторите на конкурса, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и одиторските дружества - "Ейч Ел Би България" ООД и "Захаринова Нексиа" ООД, ще отличат най-добрите студенти в сферата на одита.

Церемонията ще бъде излъчена на живо във фейсбук страницата на ВУЗФ, а водещ на събитието ще бъде доц. д-р Григорий Вазов, ректор на бизнес университета.

Тази година партньори на конкурса са Сметната палата на Република България, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори (КПНРО) и Институтът на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС), които учредиха награден фонд за финансиране на обучението на спечелилите второ, трето и четвърто място в състезанието.

Ще бъдат връчени 5 награди, като победителите се определят от авторитетно жури, включващо представители на организаторите и партньорите, на база най-добро представяне на участниците при решаването на теста, казусите и специализираното есе.

Победителят ще получи парична награда в размер на 2000 лв. за финансиране на образованието си във висше училище в България, осигурена от одиторските дружества "Ейч Ел Би България" и "Захаринова Нексиа", както и право на едномесечен стаж в някое от двете дружества.

ВУЗФ осигурява стипендия в размер на 15 % от таксата за целия едногодишен срок на обучение в магистърска степен по програмите на университета с преподаване на български език.

Тази година в конкурса взеха участие студенти от 7 висши училища в България, а до финалния етап на надпреварата достигнаха 50 студенти.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат Менда Стоянова, председател наКомисията по бюджет и финанси в 44-то Народно събрание, Цветан Цветков, председател на Сметната палата, проф. д-р Огнян Симеонов, председател на КПНРО, Велин Филипов - зам.-председател на ИДЕС, които ще връчат и наградите на победителите.

Място: ВУЗФ, гр. София, ул. “Гусла” № 1.