Преминали

Преминали
Levon
26 6 20

Онлайн публична лекция с лектор Левон Хампарцумян

ВУЗФ с нова онлайн публична лекция - този път с лектор Левон Хампарцумян

Как кризата с COVID-19 ще повлияe върху присъединяването на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и еврозоната, е темата на новата онлайн дискусия

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира нова онлайн публична лекция по една от най-актуалните и горещи теми в момента - как ще повлияе кризата с COVID-19 върху присъединяването на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и еврозоната. Лектор ще бъде известният банкер и председател на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

Организирането на онлайн публичната лекция идва само няколко дни, след като излезе новият доклад на Европейската комисия за конвергенцията за 2020 с оценка за напредъка на България по пътя на присъединяване към ERM II и еврозоната. В него се посочва, че страната ни е сред държавите с 12-месечен среден темп на инфлация над референтната стойност от 1,8%, което е положителен признак, но заради пандемията от COVID-19 е несигурно да се прогнозира как ще продължи да се изменя този показател. Какво означава това за България и присъединяването към ERM II и еврозоната, кои са другите важни аспекти от доклада на ЕК - на тези и още въпроси ще отговори Левон Хампарцумян в дискусия с други водещи икономисти, финансисти и преподаватели от ВУЗФ, на онлайн лекцията на 26 юни. По време на нея всеки участник ще има възможност да се включи в дискусията и да зададе своите въпроси.

Модератор на уебинара ще бъде ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, по чиято покана и инициатива се организира събитието точно в този момент.

Онлайн дискусията ще се проведе на 26 юни, от 11 часа, в платформата meet. Местата за уебинара са ограничени. Всеки който иска да се присъедини, може да го направи, като заяви предварително желанието си до 25 юни на marketing@vuzf.bg.

След направена регистрация, всеки участник ще получи персонален линк за достъп до събитието.

Място: онлайн