За ВУЗФ

На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2018 във ВУЗФ

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2018 във ВУЗФ
На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2018 във ВУЗФ
На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2018 във ВУЗФ
06 Декември 2018

На 5 декември 2018 г. на тържествена церемония в аулата бяха раздадени дипломите на випуск 2018 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).
Близо 200 студенти от 20 бакалавърски и магистърски бизнес специалности получиха своите дипломи.
В присъствието на цялото ръководство и академичен състав на висшето училище, ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов приветства абсолвентите от випуск 2018 г. Не изневеряващ на стила си, доц. Вазов подходи с чувство за хумор и много искрени пожелания към дипломантите да се развиват с неспиращ ентусиазъм и да знаят откъде са тръгнали. И както е успял да изпълни обещанията си към тях през тези 4 години, така им обеща, че ВУЗФ винаги ще е тяхна подкрепа и те ще могат да разчитат на университета за бъдещите си проекти. Доц. Вазов благодари на партньорите на ВУЗФ от Investor Media Group и на мениджърския екип, като подчерта ролята им за успехите на университета през годината. Той посочи, че с това партньорство ВУЗФ вече има мащаб да се развива по примера на най-добрите световни университети. Той изтъкна и силния старт на Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ и благодари на екипа от преподаватели и експерти в нея за активната публикационна дейност и участия в различни форуми, чрез които помагат за издигане и утвърждаване на авторитета на висшето училище на национално и европейско ниво.
За втора поредна година дипломантите на ВУЗФ положиха клетва като икономисти. Те се заклеха да се посветят с цялото си сърце и всички сили на хуманността, да защитават с достойнство професионалната си подготовка и да работят за своето усъвършенстване, да използват научните си познания единствено за доброто на своя народ и да допринасят с труда си за неговото по-добро бъдеще, да бъдат достойни граждани на България.

Поздрав към всички дипломанти и гости в залата отправиха отец Антони от катедралния храм-паметник “Св. Александър Невски” и хористите от храм “Св. Неделя”, които им пожелаха да вярват в себе си и в Бог и с труда си, да вървят напред и да постигат успехи.
Специален поздрав към всички присъстващи поднесе зам.-ректорът по учебната дейност и качеството, доц. д-р Виржиния Желязкова, която изпълни на пианото “Балада за Аделина”, с което предизвика безброй овации в залата.

По традиция по време на церемонията ректорът на университета връчи специални награди на отличили се през годината преподаватели, студенти, докторанти и служители.

Доц. д-р Станислав Димитров бе отличен за активна научно-приложна дейност през 2018 г. и заслуги за организацията и провеждането на международната  конференция “PEPP – регламент, ефекти и проблеми”, организирана от ВУЗФ в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., проведена на 30 май 2018 г.
Проф. д-р Григор Димитров получи признание за активна научно-приложна дейност през 2018 г. и заслуги за организацията и провеждането на кръглата маса на тема „Модели за преструктуриране на здравеопазването в България (проблеми и възможни решения)“, проведена на 30 октомври 2018 г.                                                                                 
Орлин Пенев, изпълнителен директор на ЗАД “Алианц България”, бе награден с грамота за постигнати високи резултати в научноизследователската дейност като докторант във ВУЗФ през 2018 г. с научен ръководител проф. д-р Радослав Габровски.
Доц. д-р Яким Китанов, декан на академичната програма на ВУЗФ,  бе отличен за активна преподавателска и учебна дейност през 2018 г.
Радка Милчева, началник на отдел “Студенти”, получи отличието за служител на годината във ВУЗФ за постигнати високи резултати в организацията и управлението на отдел “Студенти” през 2018 г.

Сред студентите бяха отличени Георги Калчев, специалност „Международен бизнес и финанси“, който стана първенец на випуск 2018 в бакалавърската степен.

Със специалния приз СВЕТЕЛИНАТА НА ВУЗФ беше отличена Мария-Елена Леонкева, специалност “Счетоводство, контрол и корпоративен анализ”. Призът е най-високото отличие за студент във ВУЗФ. Той се връчва за отличен успех и активно участие в академичния живот по време на обучението на студента, завършил с най-висок успех бакалавърска и магистърска степен на обучение във ВУЗФ.
                                                                                                                    
Със специални награди си тръгнаха и всички отличници в степен бакалавър и пълните отличници в магистърската степен.

Дипломите в отделните специалности връчиха ръководителите на катедрите – проф. д-р Огняна Стоичкова, катедра “Финанси”, доц. д-р Десислава Йосифова, катедра “Счетоводство и контрол”, проф. д-р Боян Дуранкев, катедра “Маркетинг и мениджмънт”. Допломите в катедра “Застраховане и осигуряване” бяха връчени от доц. д-р Станислав Димитров.
Специални гости на събитието бяха проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Р България и ректор на МГУ “Св. Иван Рилски” и Левон Хампарцумян, член на Настоятелството на ВУЗФ, председател на УС и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк.

Както всяка година церемонията завърши с обща снимка на дипломантите с бурни аплодисменти.

На добър път!

Снимки от събитието може да видите ТУК.

 
всички новини
Разработка от Калипърс