За ВУЗФ

ВУЗФ открива учебната година с шест нови магистърски програми

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
ВУЗФ открива учебната година с шест нови магистърски програми
ВУЗФ открива учебната година с шест нови магистърски програми
ВУЗФ открива учебната година с шест нови магистърски програми
05 Септември 2017

Нови шест нови магистърски програми в областта на иновациите, киберсигурността, лидерското поведение и предприемачеството открива Висшето училище по застраховaне и финанси (ВУЗФ) през настоящата учебна година. Студентите могат да кандидатстват за специалностите, в които практическото прилагане на знанията е силно застъпено, до 15 октомври. Приемът в бакалавърските степени ще продължи до 25 септемви, като тази година университетът откри още две специалности за кандидат-студентите - "Бизнес икономика, предприемачество и иновации" и "Бизнес информационни системи  и комуникации".
Новите магистърски програми във ВУЗФ, които са отворени за прием, са: „Бизнес трансформация: киберсигурност и защита на лични данни“, “Продажби, бизнес финанси и комуникация“, „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“, „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, „Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“, „Иновационен диалог - бизнес, публични политики и социални иновации“.
Повечето от специалностите нямат аналог в академичната сфера у нас. Такава е програмата „Продажби, бизнес финанси и комуникация“. Освен отлична теоретична подготовка, студентите ще имат възможност да работят по реални казуси и проекти отблизо заедно с преподавателите си и топ мениджъри от различни компании.
Всички, които имат собствен бизнес, фрийлансърите или тези, които имат предприемаческа идея, вече могат да получат конкретни съвети, експертни познания и възможност да разработят идеята си чрез магистърската програма във ВУЗФ „Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“. В нея са включени редица стратегически и ролеви игри, като важна част от обучението са и брейнстормингите, по време на които студентите генерират идеи и решения.
Магистърската програма по „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, която ВУЗФ открива, е застъпена в академичната практика на редица световни университети. Студентите в нея ще бъдат подготвяни за високи позиции на топ мениджъри и съвременни лидери, които да притежават умения за ръководство и управление на държавни и частни институции. В нея ще бъде сериозно застъпено изграждането на т.нар. soft skills (“меки умения“), които са водещи при провеждането на преговори на високо ниво.
От тази година ВУЗФ ще обучава студенти и по иновации.  „Иновационен диалог - бизнес, публични политики и социални иновации“  е първата магистърска програма в България, в която ще се изучава пълният цикъл на иновационния процес, методите, стратегиите и принципите в бизнес организации и неправителствения и публичния сектор. Целта й е да подготви специалисти в областта на публично-частните иновационни партньорства и да срещне хора и екипи, които да работят по редица проекти за социална промяна. Повече информация за програмите може да откриете на уебсайта на университета.
ВУЗФ е първото частно висше училище в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта и маркетинга в България. То залага на иновативни и практически методи на преподаване, на „учене чрез правене“ и решаване на съществуващи социални и бизнес каузи. Преподавателите, с които работят студентите, са специалисти с богат професионален опит и постижения в сферите си. По този начин учащите могат да се докоснат и да работят върху реални казуси, както и да създадат полезни професионални партньорства още докато са в университета и да започнат работа от студентската скамейка. Анкетно проучване показа, че 94% от студентите на ВУЗФ, работят по специалността си, като 30% от тях заемат ръководни и мениджърски позиции в големи компании у нас.

 
всички новини
Разработка от Калипърс