За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

 

 

 
Как да инвестирате умно и успешно: INVESTOR FINANCE FORUM - най-големия в региона форум за инвестиции и финанси
Как да инвестирате умно и успешно: INVESTOR FINANCE FORUM - най-големия в региона форум за инвестиции и финанси
15 Ноември 2017
На 1 декември в Интер Експо Център ще се проведе шестото издание на най-големия в региона форум за инвестиции и финанси - INVESTOR FINANCE FORUM. За поредна година конференцията ще събере на едно място български и чуждестранни професионалисти от сферата на финансовите, капиталовите и валутните пазари.

Investor Finance Forum се организира от портала за бизнес и финансова информация Investor.BG и поставя акцент върху важните глобални новини и тенденции, финансови инструменти и конкретни практични съвети в сферата на инвестициите и финансите.
На конференцията ще чуете от избрани и уважавани експерти как се развива глобалната икономика и кои са секторите, които са перспективни за инвестиции.

За втора година ще бъде представена класация на най-успешните българските фондове. Опитни инвеститори ще дискутират как да инвестирате умно в криптовалути и топ европейски трейдъри ще споделят с Вас как да търгувате професионално. Своята стратегия ще сподели и шампионът от FxDay Madrid 2017 - Тарек Елмархри.
Единственият по рода си регионален форум за инвестиции и финанси Investor Finance Forum ще отговори на въпроса, който вълнува всички – кои инвестиции са изгодни в днешната световна икономическа среда.

В рамките на форума ще се проведат събитието Investor Day, както и единственото по рода си изложение на платформи за валутна търговия и финансови инструменти Investor Finance Expo.

Регистрирайте се за участие на financeforum.investor.bg. Студенти до 26 години имат право на 50% отстъпка от таксата за участие. Повече за това може да научите тук или да се свържете с нас на е-mail: events@Investor.bg и телефон: (+359 2) 812 9 831.
 
Отличиха ВУЗФ в класацията „Новатори в образованието“ 2017
Отличиха ВУЗФ в класацията „Новатори в образованието“ 2017
10 Ноември 2017

На 8-ми ноември в литературен клуб „Перото“ в НДК се състоя официална церемония, на която бяха обявени победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ 2017, в която участваха над 50 проекта в сферата на образованието. Организатор на класацията тази година е ERP Academy. 

Участниците в класацията бяха разделени в пет категории: "Деца", "Училища", "Университети", "Обучения" и "Благотворителност", които бяха оценявани от жури. ВУЗФ спечели призово място в категория "Университети" за новаторски методи в преподаването, а освен това за иновативност в същата категория журито награди една от магистърските програми на университета - „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“. 

Повече за класацията можете да разберете на сайта "Новатори в образованието", а снимки от церемонията по награждаването можете да видите във фейсбук страницата на събитието ТУК.

 

 
ВУЗФ организира втора национална среща на преподавателите и специалистите по международна икономика
ВУЗФ организира втора национална среща на преподавателите и специалистите по международна икономика
10 Ноември 2017

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира втора национална среща на преподавателите и специалистите по международна икономика от висшите училища в страната.

Кръглата маса на тема “Идва ли времето на нов протекционизъм” ще се проведе на 21 ноември 2017 г. (вторник), от 10.30 ч. в сградата на ВУЗФ на адрес: гр. София, ул. “Гусла” № 1.

Целите на кръглата маса са:
• да се анализират новите протекционистични тенденции в САЩ и света;
• да се представят техните инструменти;
• да се оцени тяхната реалистичност и перспективите на процеса на либерализация на световната търговия;
• да се дискутират възможните въздействия на протекционистичните тенденции в света върху българската външна търговия и да се представят варианти на адекватни политики.

Предвижда се дискусиите да се състоят в две сесии:
• Сесия 1: Либерализъм и протекционизъм – вечният двубой.
• Сесия 2: Новите протекционистични тенденции в световната търговия и предизвикателствата пред външнотърговската политика на България.

Участието на представителите както на академичните среди, така и на бизнеса и на вземащите политически решения, ще даде възможност за идентифициране на основните предизвикателства пред външната търговия и начините за стимулиране на икономически растеж, основан на износа.

Материалите от кръглата маса ще бъдат публикувани в специално издание на ВУЗФ.

Програмата на събитието може да видите ТУК. Входът е свободен за всички заинтересовани страни.

За повече информация:
доц. д-р Виржиния Желязкова, зам.- ректор по учебната дейност и качеството, ВУЗФ, тел. 02 40 15 822, е-mail: vzhelyazkova@vuzf.bg и доц. д-р Даниела Бобева, e-mail: d.bobeva@iki.bas.bg.

 
\
\
07 Ноември 2017
Отново се говори за разследване на криминалната приватизация и за отпадане на давността при корупционни сделки. Възможно ли е това да се случи и ако да - до какво би довело?

Вижте коментарите на доц. д-р Григорий Вазов за в-к "Стандарт" в целия материал ТУК.
 
Доц. д-р Григорий Вазов в предаването \
Доц. д-р Григорий Вазов в предаването \
07 Ноември 2017
"Идеята за отпадане на давността за приватизационните престъпления е прекрасна от политическа гледна точка, но трудно осъществима или на практика невъзможна за реализация". Това заяви в интервю за предаването "12+3" по Хоризонт ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.  

Още за факторите, които ще попречат това да се случи и за предизвикателствата пред оценките на миналите приватизационни сделки може да разберете в интервюто на Снежана Иванова ТУК.
 
предишна страница страница1от 161следващ
Разработка от Калипърс